Såhär funkar det

Rymdresor är för många ett nytt begrepp som de bara hört talas om i vetenskapstidningar eller magasin. Men en rymdresa behöver nödvändigtvis inte innefatta hårt tränade astronauter och stora rymdstyrelser såsom NASA eller USAF, det går även som privatperson att lämna jorden och förundras över den storslagna stjärnhimmelen. Men innan vi går in på vilka företag eller reseagenter som erbjuder dessa äventyr så måste vi reda ut definitionen av vad en rymdresa egentligen är.

Vad exakt är en rymdresa?

En resa till rymden bottnar först och främst vad man anser tillhöra rymden respektive jorden. De flesta privata aktörer inom rymdresor erbjuder i dagsläget transporter till den höjd där stjärntäcket börjar visa sig och jordens krökning synas. Vid denna tidpunkt så kommer du märka hur den korallblåa himmelen smälter samman till en svart skepnad och universum kommer att uppenbara sig framför dina ögon. Det första du slås utav är den totala tystnaden när motorer och raketer stängs av, och du kommer märka att gravitationskraften du tagit för givet sen barnsben slutar att gälla, med andra ord – du upplever tyngdlöshet.

Scenariot som beskrivs ovan är idag fullt möjligt att uppleva, och det är idag vad privatpersoner närmast kommer till astronauters upplevelse. Men om ett par år är det inte helt omöjligt att vi får se företag och flygbolag som erbjuder resor ännu djupare och högre ut i rymden.

Leave a Reply